Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ “ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ”
Η “ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ κ ΦΙΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
¨ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ” ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ
ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
Ακόμη δεν έχει συμπληρώσει χρόνο λειτουργίας η Στέγη Πολιτισμού & Παράδοσης Καλαβρυτινών & Φίλων Πάτρας  “ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ” και έχει κλέψει τις καρδιές Ελλήνων & ξένων στα πολιτιστικά δρώμενα.
Η αρχή έγινε από την πετυχημένη φετινή εξόρμηση στην Κίνα, τέλη Ιανουαρίου, όπου έδρεψε τεράστια πολιτιστική δόξα, συμμετέχοντας  στην μακρινή μαγευτική χώρα  σε παγκόσμιο φεστιβάλ χορευτικών και παραδοσιακών χορών, αποσταλμένη από την UNESCO.
Η αποθέωση ήρθε στο Θεατράκι στη Μαρίνα Πάτρας πρόσφατα με την καταπληκτική μουσικοχορευτική  εκδήλωση με θέμα “Η ΞΕΝΙΤΙΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ” και τώρα πάλι υπό την αιγίδα της UNESCO, εκπροσωπεί τη χώρα μας  με τα χορευτικά της στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στην Χαλκίδα! Είναι καταπληκτικό επίτευγμα αυτών των νέων ανθρώπων, να έχουν καταξιωθεί και σε διεθνή επίπεδο από τον Δεκέμβριο και να είναι  οι σεμνοί πρεσβευτές καλής θελήσεως προβολής της χώρας μας στον διεθνή πολιτιστικό ορίζοντα!
Το διεθνές πολιτιστικό αυτό διήμερο στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί 20/7 – 21/7/2017 και θα περιλαμβάνει  παραστάσεις μουσικής και παραδοσιακού χορού.
Θα λάβουν μέρος χορευτικά της ΑΦΡΙΚΗΣ, της ΑΙΓΥΠΤΟΥ, καθως επίσης και το χορευτικό της ΚΙΝΑΣ, με το οποίο είχε συνεργασία η Στέγη τον Ιανουάριο, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου. Σημειωτέον ότι στη Χαλκίδα θα ευρεθεί και θα ηγηθεί της κινεζικής αποστολής ο ίδιος ο Υφυπουργός Πολιτισμού της Κίνας, που υποδέχθηκε τα παιδιά της Στέγης Πολιτισμού & Παράδοσης Καλαβρυτινών & Φίλων Πάτρας  “ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ” στην φετινή πρόσφατη εξόρμησή τους και εντυπωσιάστηκε από την τέλεια παρουσία των Ελλήνων χορευτών .

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Φραντζή, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης, στα μέλη των χορευτικών και στους εκατοντάδες φίλους των, που κάνουν υπερήφανο τον Νομό μας, την Περιφέρεια και όλη την Ελλάδα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια! Η δυναμική τους είναι και αξιοζήλευτη και αναγνωρίσιμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου